Serek wiejski Delikate – Biedronka

 

Serek wiejski ze sklepu Biedronka składem nie odstaje od droższych konkurentów. Jest on bardzo dobry. Nadaje się się do jedzenia na słono i słodko.

Produkcja takiego serka wygląda tak, że najpierw nalewa się chude mleko do wanny, gdzie zaszczepiane są do niego bakterie. Dalej odbywa się koagulacja mleka, czyli powstaje skrzep, który jest później krojony. Następnie masa jest podgrzewana i termizowana. Tak uzyskane ziarno oddziela się od serwatki. Później jest jeszcze płukane i schładzane. Przedostatnim etapem jest mieszanie ziaren z osoloną śmietanką słodką , po czym produkt przechodzi w strefę pakowania.

A czym się różni produkcja twarogu od serka wiejskiego? Tym, że do twarogu używa się szczepy bakterii gazowane a do serka wiejskiego szczepy niegazowane.

Skład serka wiejskiego ze sklepu Biedronka: ziarno twarogowe, śmietanka, sól.

Mniam.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*