Polędwiczka suszona dojrzewająca – PRZEPIS

 

Wiele osób próbuje mi wmówić, że nie da się zrobić wędliny bez użycia konserwantów takich jak azotyn sodu, azotan sodu czy azotan potasu. Otóż mówią nieprawdę bo DA SIĘ. Wystarczy znany od wieków konserwant, który znajduje się w każdej kuchni – SÓL. Kolumb dzięki niej odkrył Amerykę a Irlandczycy mogli eksportować na stary kontynent swoje masło.
Poniższy przepis jest dla osób, które lubią smak dojrzewającej wędliny choć wędlina w tym przypadku to niewłaściwe słowo bo wędzić jej nie będziemy.
Praca jaką musicie poświęcić na jej zrobienie to 10 minut, jednakże na efekt końcowy musicie poczekać 9 dni. Smacznego!

Przepis na polędwiczkę suszoną dojrzewającą:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*