Kulki marcepanowe z kakao – PRZEPIS

Kulki marcepanowe z kakao.

Kulki marcepanowe z kakao (bez alkoholu) to naprawdę BARDZO zdrowa słodkość, a do tego pyszna. Zrobienie ich zajmuje jedynie 15 minut. W ich składzie tylko trzy składniki: migdały, miód oraz kakao.

Migdały: zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, miedź, błonnik, tokoferole czy amigdalinę.

Miód naturalny: stwierdzono w nim obecność aż 21 pierwiastków cennych dla ludzkiego organizmu, między innymi: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas i mangan.

Kakao: zawiera węglowodany, nasycone kwasy tłuszczowe, kalorie, tłuszcze, jednonienasycone kwasy tłuszczowe, wapń, witaminę B2, błonnik, magnez, fosfor, potas, cynk, sód, witaminę B3, białka, witaminę B,witaminę E, wielonienasycone kwasy tłuszczowe, jod, żelazo, witaminę B6, witaminę B9, cholesterol, selen, witaminę B12, witaminę A, retinol, witaminę C,

Jak chcesz wzbogacić smak kulek możesz dolać kilka kropel rumu.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*